Vind een Stucadoor bij u in de buurt

Zelf uitvoeren van stucwerk

Tegenwoordig zijn er heel wat mensen die zelf willen klussen in huis. Dit komt doordat zij op deze manier kosten kunnen besparen en alles zelf in de hand hebben. Echter is bijvoorbeeld stucwerk een erg lastige klus om zelf mee aan de slag te gaan. Er zijn echter een aantal praktische tips om op een goede manier om te gaan met stucwerk.

Juiste materialen in huis

Om te stuken is het verstandig om allereerst de juiste gereedschappen in huis te halen. Elektrisch gereedschap kan u op een juiste manier begeleiden door het proces, bijvoorbeeld door het mengen van het gipsmortel. Bij de keuze voor gipsmortel is het verstandig om advies te vragen aan een expert, want hierin zijn er veel varianten en dit is ook afhankelijk van het type ondergrond.

De handelingen van het proces

Tijdens het proces van het realiseren van stucwerk zijn er een aantal handelingen. Voordat u het gipsmortel heeft gemixt is het verstandig om dit even te laten bezinken. Het mengsel kan zodoende op de bodem komen te liggen en kan hierdoor beter hechten met het water.

Om het op de muur aan te brengen heeft u een pleisterspaan nodig en een spaarbord. Zorg ervoor dat deze van goede kwaliteit zijn, want u moet hier een langere tijd mee werken. Maak omhoog en omlaag gaande bewegingen en werk niet opzij. Zo krijgt u het beste resultaat.

Toch uitbesteden?

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd en daarom raden wij u aan om in het uiterste geval toch te kiezen voor het uitbesteden. Het is dan verstandig om een aantal stukadoors met elkaar te vergelijken, zodat u zeker weet dat de juiste persoon wordt ingeschakeld. U moet niet blind staren op prijs, want ook de kwaliteit is bij stucwerk uiterst belangrijk. Vraag naar vorige projecten dat zij hebben gedaan, zodat u weet wat voor persoon u in dienst neemt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *