Vind een Stucadoor bij u in de buurt

Waarom jij een BHV’er in je bedrijf moet hebben

Je hebt vast wel eens gehoord van BHV. Je weet dan ook wel dat het staat voor bedrijfshulpverlener. Ga jij een eigen bedrijf starten? Of misschien heb je net een eigen onderneming opgericht. Dan is een BHV cursus voor jou waarschijnlijk ook van belang. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Welke taken en verantwoordelijkheden heeft een BHV’er en hoeveel personen moeten deze BHV cursus gevolgd hebben? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Levens redden met BHV

Als organisatie of bedrijf ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je personeel en klanten. Als er een keer iets gebeurd, wil je ook kunnen ingrijpen. Om schade of letsel zoveel mogelijk te beperken is het aanstellen van een of meerdere BHV’ers verplicht volgens de Arbowet. Volgens deze Arbeidsomstandighedenwet zijn de BHV’ers verplicht om:

  • Eerste hulp verlenen bij ongevallen.
  • Brand te bestrijden en te beperken.
  • De gevolgen van ongevallen beperken.
  • Werknemers in geval van nood op de hoogte brengen en evacueren.

Hoeveel BHV’ers moet ik hebben?

Het staat niet vast hoeveel BHV’ers je moet hebben binnen je bedrijf. Eerst bestond er de 1 op 50 regel, er moest één BHV’er zijn per 50 werknemers. Maar sinds een tijdje geldt deze regel niet meer. Het aantal BHV’ers hangt af van verschillende factoren en risico’s. Denk bijvoorbeeld aan het risico op brand en ongelukken. Ook moet er rekening gehouden worden met een aantal maatgevende factoren bij het aanstellen van de BHV’ers. Bijvoorbeeld de grootte en de complexiteit van het gebouw, beschikbaarheid van het personeel en natuurlijk het aantal werknemers.

Bedrijfshulpverlener cursus

Als je BHV’er wilt worden, moet je een bedrijfshulpverlener cursus volgen. Voordat je naar deze cursus gaat, moet je weten dat het anders is dan een EHBO-cursus. Bij EHBO leer je hulp te verlenen aan een slachtoffer totdat er een hulpverlener komt. Bij een BHV cursus leer je net als een EHBO’er reanimeren, maar ook nog heel veel andere dingen. Denk aan het blussen van een brandje, het ontruimen van een gebouw en het behandelen van wonden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *