Vind een Stucadoor bij u in de buurt

Uw trap stucen?

Een trap is in veel gevallen vrij bepalend voor de uitstraling van uw huis. Of u nu een open trap midden in de huiskamer heeft, of een dichte trap die wat meer verborgen is, iedere dag zult u meerdere malen tegen de trap aan kijken. Daarom wilt u wellicht wat leuks doen met de trap en vindt u het hoogstwaarschijnlijk erg belangrijk dat de trap er netjes en verzorgd uitziet. In sommige gevallen dient u een trap te (laten) stucen, zodat deze er goed uit blijft zien. In dit artikel gaan we wat dieper in op het stucen van trappen.

Het stucen van een trap

Als we het hebben over het stucen van een trap, dan wordt daarmee over het algemeen de onderkant van een trap bedoeld. De traptreden waar u op naar boven en beneden loopt, worden uiteraard niet gestuct, aangezien dat veel te veel zou slijten. De onderkant van de treden of de achterkant van een dichte trap zijn dan meer de elementen waar u aan zou moeten denken. Hier kijkt u namelijk tegenaan als u onder aan de achterkant van uw trap kijkt. Soms wordt deze achterkant nog eens erg mooi afgetimmerd ook, waardoor de trap een soort van strakke achterwand krijgt. Zo’n achterwand is natuurlijk erg mooi als hij netjes gestuct is.

Wanneer een trap stucen?

Maar wanneer zou u dan precies een trap moeten stucen? Uiteraard kunt u dat helemaal voor uzelf bepalen. Wel is het zo dat een trap stucen in sommige gevallen echt een aanrader is. Zeker wanneer de achterkant van een trap netjes afgetimmerd is, dan is het zeker de moeite waard om dat strak te stucen. Op die manier kijkt u namelijk tegen een netjes witte en egale achterkant aan, iets dat zeker wanneer die achterkant regelmatig zichtbaar is flink wat meerwaarde heeft. Mocht u erover nadenken om uw trap te vernieuwen of renoveren, dan is het zeker aan te raden om online wat trappen inspiratie op te doen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *