Vind een Stucadoor bij u in de buurt

Soorten stucwerk

Stucen is natuurlijk ideaal om een mooie en strakke wand of plafond te creƫren. Bijvoorbeeld bij een verbouwing van een huis of bij een huis dat net nieuw is. Bij deze soort huizen kan je een mooie en strak uiterlijk geven om zo een frisse en goed uitstraling te geven aan uw huis. Maar wat voor soorten stucwerk zijn er?

Soorten

Er zijn veel soorten stucwerk en er is dan ook veel keus. Hieronder vind u verschillende soorten stucwerk met bij allemaal een korte uitleg van wat voor soort het is.

Pleisterwerk: pleisterwerk is een mix van cement en water. Deze kan aan worden gebracht op de muur en word dan ook het meeste gebruikt bij stucwerk. Hierbij word de wand erg glad waar dan later weer overheen geverfd of behangen kan worden.

Latexspuiten: bij latexspuiten wordt er een laagje verf gespoten over een muur waardoor deze er strak en lijn loos uit komt te zien. Grote voordelen van latexspuiten zijn de structuur die je behoud bij bijvoorbeeld korrelige muren. Ook zijn er verschillende kleuren waar uit gekozen kan worden. En een groot voordeel is tijd want latexspuiten kost minder tijd dan stucen.

Spachtelputz: hierbij wordt er gestuct met een korrel. Deze spachtelputz beschadigt niet snel maar als u er lang zou schaven kan u zich wel bezeren.

Gipsplaten: bij gipsplaten word er gewerkt met platen van gips. Deze platen kunnen een strakke structuur geven aan een wand of juist niet want er is ook mogelijkheid tot een gipsplaat met korrels er in zodat u het zelfde effect krijgt als bij de spachtelputz.

Spackspuiten: bij spackspuiten word er een korrel gespoten op bijvoorbeeld een muur met de packspuit. Deze korrel beschadigd wel sneller dan de spachtelputz en is dus ook moeilijker te repareren.

Zoals u ziet zijn er verschillende soorten stucwerk. En er is dus veel keuze uit welke soorten het beste is voor u en uw woning.