Vind een Stucadoor bij u in de buurt

Hoe kun je het beste een steiger opbouwen?

Na lang wikken en wegen weet je exact welk steiger je nodig hebt voor de klus. Het enige wat nog gedaan moet worden is het opbouwen van de rolsteiger of staande steiger. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips voor het opbouwen van een steiger.

Kies de juiste opbouwmethode

Het kiezen van de opbouwmethode is afhankelijk van de hoogte waarop gewerkt gaat worden. Wanneer je niet ver de hoogte in hoeft dan is het opbouwen van een steiger niet al te ingewikkeld. Op het moment dat er op een grotere hoogte gewerkt moet worden is het belangrijk dat juist wordt opgebouwd. Dit is ten behoeve van de veiligheid. Hoe hoger de steiger wordt hoe meer versteviging er nodig is bij het bijbehorende onderstel. Niet bij elk merk steiger is dezelfde manier van opbouwen mogelijk. Kijk daarom goed naar de handleiding van jouw merk steiger. Wanneer je er met de handleiding niet uit kunt komen dan is er ook de mogelijkheid om een video te kijken. In een video kan alles visueel gemaakt worden en is daardoor ook gemakkelijker te volgen.

Samenwerken bij de opbouw van een steiger

Het opbouwen van een steiger hoeft niet altijd zwaar en moeilijk te zijn. Vooral als je een steiger met meerdere mensen opbouwt. Meerdere handen zorgen dan voor licht werkt.

Een steiger moet in de meeste gevallen al door minimaal twee personen opgebouwd worden. Op deze manier kan de ene persoon gemakkelijk onderdelen aangeven en de andere bevestigt ze. Aan het eind kan er gecontroleerd worden of de constructie stevig staat en of er niets is gemist. Stabiliteit is zeer belangrijk wanneer er op een steiger wordt gewerkt. Controleer daarom ook of de steiger waterpas staat en corrigeer waar nodig.

Houd het weer in de gaten

Een ander belangrijk punt bij het opbouwen van een rolsteiger of steiger is het weer. Bij veel wind is het niet veilig om op een steiger te werken. Bij een lichte wind moet een steiger namelijk al extra worden versterkt. Moet je met een steiger gaan werken? Controleer dan van tevoren goed of er niet te veel wind staat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *