Vind een Stucadoor bij u in de buurt

Een korte geschiedenis van het lockpicken

Zolang mensen het begrip ‘eigendom’ kennen is er al behoefte aan sloten en veilige plekken om kostbaarheden op te bergen. De allereerste kostbaarheden—juwelen, wapens, heilige voorwerpen, voedsel—werden niet in een kluis opgesloten maar begraven op een geheime plek of verstopt in een holle boom of grot.
1

De eerste slotenmakers en lockpickers

Pas later – in de tijd van de Oude Egyptenaren en Assyriërs—zijn mensen sloten en sleutels gaan maken. Deze waren aanvankelijk van hout. De eerste metalen sloten die wij kennen, zijn gemaakt door de Romeinen. Zij maakten grote sloten en sleutels. Soms ter grootte van een tennisracket. Zo’n sleutel droeg je dan ook niet in je zak maar op je rug of 2aan een riem. Deze sloten werden uitgevonden omdat mensen steeds meer in steden gingen leven. Dan waren er teveel mensen die je niet kende en soms was het dan maar beter om een slot te hebben. Van daaruit ging het snel: sloten werden steeds ingewikkelder en kleiner. En de sleutels natuurlijk ook. Al gauw werd het maken en ontgrendelen van sloten een vak. Om bestaande sloten te verbeteren, gingen slotenmakers lockpicken. Zo was de sport van het lockpicking een feit.

Bekende lockpickers

Louis de 16e was één van die mensen die van lockpicking hun hobby maakten. Naast dat 3hij koning van Frankrijk was, ontwierp Louis ook sloten en natuurlijk deed hij ook aan lockpicking. Andere bekende lockpickers waren Robert Barron, Harry Houdini en de wetenschapper Richard Feynman.

Lockpicking kampioenschappen

Tegenwoordig is lockpicking  steeds bekender aan het worden. In veel landen is het bezitten van bijvoorbeeld een lockpicking set legaal en daardoor kan je als gewone burger ook genieten van deze sport. Ook worden er jaarlijks toernooien en kampioenschappen gehouden in bijvoorbeeld Nederland, Duitsland en de VS. Wat opvalt is dat lockpicken erg populair is binnen de ICT en bij hackers, die in deze tijd ook vaak ingehuurd worden om digitale beveiligingssystemen uit te testen. Daarnaast zijn er meerdere conferenties die je als lockpicker af kunt struinen op zoek naar nieuwe lockpicks, lockpick sets en bijbehorende.
4

Ook interesse? Kijk dan eens rond in onze webshop. Wij hebben meerdere lockpick sets en tools voor zowel beginners als gevorderden.

Bron Lockpickshop.nl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *