Vind een Stucadoor bij u in de buurt

Buitenmuur stucen

Buitenmuur stucen

Niet alleen in het huis moet er wel is gestuct worden, ook buiten muren worden gestuct. Denk bijvoorbeeld aan een gevel of een bedrijfspand die een mooie strakke of korrelige muur wilt hebben.

Buiten muren die gestuct zijn kunnen ook na verloop van tijd gaan verkleuren door het UV licht. Dan is het opnieuw stucen van de muur een prima oplossing.

Buiten muur stucen

Het stucen van een buiten muur is bijna het zelfde als een binnen muur. Alleen is het op een  regenachtige dag geen goede optie om te gaan stucen. Ook voor buitenmuren zijn er verschillende soorten stucwerk zoals een korrelige soort of juist helemaal strak en vlak. Er zijn dus vele soorten hieronder wil ik een paar soorten met u doornemen:

Raapwerk: raapwerk wordt vaak binnen gebruikt maar ook buiten. Vooral buitenmuren hebben vaak een ruwe structuur dus dan is raapwerk de perfecte oplossing. Zo kan je muren helemaal strak en waterpas maken.

Spachtelputz: Spachtelputz wordt zowel binnen als buiten vaak gebruikt. Spachtelputz geeft een stuclaag een korrelige structuur mee. Met zo’n muur is dus niet strak maar er zitten allemaal kleine korrels in om een grove structuur te geven.

Prijs

De prijzen voor het stucen van een buiten muur verschillen bij elke muur. Het is dan ook maar net hoe de muur er aan toe is. Ook zijn er verschillende soorten stukwerk zo heb je hele hoge kwaliteit stucwerk en wat mindere. De prijzen liggen dan ook ongeveer rond de €50 per m2. Wat erg verstandig is om offertes te vergelijken. Zo kunt u zien wat ze bieden en welke prijs ze er voor rekenen.

Vergunning

Het stucen van een buiten muur maakt de muur weer mooi en nieuw. Maar het stucen van een buitengevel mag niet zomaar. Dit moet altijd worden aan gevraagd bij de gemeente. Want je veranderd wel het aangezicht van uw huis. Het terugbrengen naar de oorspronkelijke staat van de gevel mag wel hier hoeft geen vergunning voor worden aangevraagd.