Vind een Stucadoor bij u in de buurt

De voor- en nadelen van een eigen bedrijf beginnen als stukadoor

De stukadoor is een bouwkundige specialist die plak-, stuc- of pleisterwerken uitvoert aan muren en plafonds, vaak aan de binnenzijde van een gebouw. Deze afwerking kan dienen als bescherming tegen externe invloeden, maar ook als verfraaiing van de muren of het plafond. De stukadoor bestaat reeds eeuwenlang, en vroeger al waren ze essentieel voor de afwerking van gebouwen zoals kerken, woonhuizen en openbare constructies.

Hoewel de stukadoor tegenwoordig nog altijd dezelfde functies heeft, is er toch een verschil binnen de sector op te merken. Zo kiezen steeds meer stukadoors ervoor om zelfstandig te worden, omdat ze niet graag kiezen voor een vacature stukadoor en zelf precies de nodige kennis en ervaring hebben om op hun eigen bedrijf te beginnen. Zelfstandig zijn brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Een overzicht:

De voordelen van een eigen bedrijf

Het grootste voordeel van een eigen bedrijf beginnen als stukadoor is natuurlijk dat je zelf kiest hoe je te werk gaat en wanneer. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je het heft in eigen handen neemt en op zoek gaat naar opdrachten (er moet immers brood op de plank zijn!), maar je hebt wel meer vrijheid op het vlak van tijdsindeling, werkwijze, enzovoort. Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor het zelfstandige statuut.

Daarbij biedt zelfstandig zijn als stukadoor ook het voordeel dat je altijd zeker bent van een goed resultaat, omdat je precies kan werken zoals je wil. Ook is het voor zelfstandige stukadoors vaak een zegen om met een rechterhand te werken, omdat ze dan altijd kunnen rekenen op ondersteuning.

De nadelen van een eigen bedrijf

Net zoals elke zelfstandige een enorm verantwoordelijkheidsgevoel heeft, is dat bij stukadoors meestal niet anders. Het is in dat geval natuurlijk alleen maar positief dat je je eigen bedrijf kan beginnen (veel mensen kunnen echt niet voor een baas werken), maar dat brengt wel heel wat stress en vaak kopzorgen met zich mee. Hoewel je als zelfstandige natuurlijk heel wat meer kunt bereiken, betaal je er een zekere prijs voor in de vorm van minder vrije tijd en verantwoordelijkheid voor alles wat bij je job komt kijken.

De nadelen van zelfstandig zijn als stukadoor kunnen dan wel niet op tegen de voordelen, toch is het belangrijk een persoonlijke afweging te maken. Zo weet je meteen of je moet kiezen voor een vacature stukadoor, of toch maar zelfstandig moet worden!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *