Vind een Stucadoor bij u in de buurt

3 handige schildertips

Als het huis geschilderd moet worden dan heb je hier voor verschillende opties. Je kunt er voor kiezen om een bedrijf in te huren dat jouw huis kan schilderen maar het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Als je zelf bezig gaat met het schilderen van je huis dan kun je vast wel wat tips gebruiken. Het is daarbij belangrijk dat je een goed plan vooraf maakt. Houdt bij het maken van het plan rekening met de tijd die je nodig denkt te hebben, het materiaal en de voorbereiding.

Voorbereiding

Misschien wel de belangrijkste tip voordat je aan de slag gaat met schilderen is het treffen van goede voorbereiding. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om de klus zo goed mogelijk te kunnen klaren. Zorg voor een plan en natuurlijk voor het juiste materiaal. Ga je schilderen op een houten ondergrond? Zorg er dan voor dat dit goed geschuurd, stofvrij en ontvet is voordat je begint. Ook het afdekken van vloeren of afplakken van ramen met schilder tape maken het werk een stuk gemakkelijker.

Verf

Het lijkt misschien logisch, maar een andere belangrijke tip voor het schilderen is het gebruik van goede verf. De kwaliteit van de verf zorgt voor verschillende voordelen. Het schilderen gaat eenvoudiger, je hebt minder verf nodig en de verf blijft langer goed. Dit betekent dat je niet over een jaar weer opnieuw de kwast ter hand hoeft te nemen. Verf je op hout, zorg dan voor een goede grondlaag. Als je muren gaat schilderen dan kan het verstandig zijn om deze voor te behandelen met een voorstrijk. Hierdoor wordt niet alle verf direct door de muur geabsorbeerd.

Gereedschap

De laatste van de 3 handige tips die je kunt gebruiken als je gaat schilderen is het gebruik van goed gereedschap. Kwasten van goede kwaliteit laten minder snel haartjes los dan kwasten die je in de aanbiedingen bak bij de bouwmarkt hebt gekocht. Hetzelfde geldt voor rollers en ander materiaal zoals een verfzeil. Goed gereedschap is het halve werk en zorgt er ook voor dat het werk eenvoudiger en sneller uitgevoerd kan worden.

Hulp nodig bij het schilderwerk? Kijk dan eens op boschennagelhout.nl. Uw complete schildersbedrijf in de regio.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *